Menu Zavrieť

Na prebudenie draka v jednej lodi so Smile Clinic

Prvá júlová sobota roku 2021 patrila v Trenčíne opäť dračím lodiam. Na Váhu sa konalo už tradičné podujatie Prebudenie draka. Uvoľnené opatrenia, pekné počasie, dovolenky, ale aj pár zranení spôsobilo že sme mali problém zostaviť posádku. Nepomohla nám ani skutočnosť, že aj keď sa štartovalo na štandardných (20+2 miestnych) lodiach, organizátor vypísal súťažné disciplíny pre 14 pádlujúcich. Podobné problémy so zostavou však mali viaceré posádky a tak sme našli spoločnú reč s piešťanskými Smile Clinic. Po diskusií o názve posádky sme tak nastúpili na štarty pod spoločným názvom “Spoločenstvo názorov”, ktorým sme chceli vyjadriť že aj keď sme inokedy súperi dračie lode máme rovnako radi.

Dopoludňajší program bol venovaný míľovej trati. Porcia 1600 m ukázala že zjazďovať sa niekoľko minút pred štartom s novými kolegami v lodi nestačí. Od úvodného výstrelu sme ťahali za kratší koniec a zaradili sme sa za domáci Nostradamus a ŠK Dračia Légia 2012, ktoré nastúpili v najsilnejších zostavách. Po pár metroch sme ale chytili spoločný rytmus a dokázali sme sa udržať v srku za vedúcou dvojicou. Po 1300 metroch sme sa ešte pokúsili využiť zaváhanie Nostradamu a uchmatnúť tak druhé miesto. Po druhý krát nám však záver dojazdu dlhej trate prekazil súperov kormidelník, ktorý nezvládol prejazd vlnou od vedúcej lode a stratil smer. Hroziacej zrážke sme sa napokon vyhli, stratili sme však tempo i smer a v protiprúde sa nám už nepodarilo prepádlovať na striebornú priečku. Víťazstvo si tak odniesli borci z ŠK Dračia Légia 2012 pred Nostradamom a bronz pripadol našj spoločnej trenčiansko-piešťanskej posádke.

Posilnení obedom a s vyladenou taktikou sme sa postavili na štart 200 m šprintu. Tento rok o víťazovi mal rozhodnúť bodovací systém kde si posádky v troch jazdách vymieňali dráhy a zbierali body za dosiahnuté poradie. Hneď prvá jazda ukázala, že každý spoločný meter pomôže a po dopoludňajšom míľovom závode sme jasne dominovali. V troch kolách sme získali 14 z 15 možných bodov. Aj priame súboje s napokon striebornou ŠK Dračia Légia 2012 ukázali že sme boli na šprinte najrýchlejší. Prsty sme však mali aj v bronzových medailách. Tretiu priečku prekvapivo vybojovala posádka ZVJS (zbor väzenskej a justičnej stráže), ktorá parila do kategórie firmených & fun posádok, a odsunula na nižšie priečky aj ostrieľané športové tímy ako Nostradamus a Draco Cor. Práve táto posádka sa rozhodla pripraviť sa na Prebudenie draka u nás a iba po dvoch tréningoch pod našim dohľadom sa im podaril takýto husársky kúsok.