Menu Zavrieť

Na SDBF tretí aj víťazní!

Týždeň po úspešnom predstavení sme sa vrátili na “domácu” vodu. Na pláži v na ostrove v Trenčíne, či skôr Zamarovciach sme sa predstavili už na štvrtom ročníku Small Dragon Boat Festivale. Tentokrát dostali v lodi priestor aj niektorý novší pretekári a na štart sa postavili aj naši juniori. Lepšie povedané juniorky aj keď Šimon by zrejme namietal.

Dračia Légia Trenčín sa už tradične predstavila v kategórií zmiešaných športových posádok, ktoré pravidelne trénujú. Svojich súperov v tejto kategórií pomerne dobre poznáme a tak sme mali predstavu o priebehu a vývoji jednotlivých jázd. Už v rozjazdách sa však ukázala “nová šťuka v rybníku” a posádka Imperia Fitness (IF) prekvapivo vyradila našich papierovo najväčších súperov z ŠK Dračej Légie 2012 (ŠKDL12). Ako sa neskôr ukázalo pri pohľade na zostavu IF, o prekvapenie išlo iba zdanlivo v ich lodi sedelo z desiatich pádlujúcich hneď 8 profesionálnych kanoistov. Všetci čo sa hýbu okolo vody okamžite tušili, že poraziť ich bude ťažký oriešok.

Lenže IF potvrdila svoju prevahu aj v ďalších jazdách a zvíťazila ako na 200 metrovej, tak aj na kilometrovej trati. Dračia Légia Trenčín zviedla tak zviedla dva tesné súboje s ŠKDL12, oba bohužiaľ s neúspešným koncom. Z ostrova sme si tak v ŠPORT kategórií odvážali dva poháre za tretie miesto. Na 200 metrovej trati sa predstavili aj naše ženy. O pódiové umiestenie ich však pripravilo, nazvem to slušne, nešťastné meranie časov ich sčítavanie, a vo výsledkoch figurovali až za 4. mieste. Pričom pre našu krajšiu polku posádky sa dostali aj tímy ktoré boli v priamom súboji pomalšie. Nič sa nedá robiť, taký je šport.

Čo sa nám v kategóriách dospelých nepodarilo, podarilo sa našim juniorom. Tí sa na SDBF predstavili v roku 2020 vôbec po prvý krát v súťažnom nasadení. Bohužiaľ tak ako aj po minulé roky sa nenašla ani jedna posádka, ktorá by dokázala zložiť regulárnu juniorskú posádku. Do lode teda, ako už bolo vyššie spomenuté, sadla až malú výnimku zostava dievčat do 18 rokov. Doplnil ich náš najmladší pretekár Šimon si na malú výnimku sadla zostava dievčat od 12 do 18 rokov. Doplnil ich náš najmladší pretekár Šimon (13 rokov). Keďže na štarte ich nečakali juniori, ale dospelé posádky z kategórie FUN & FIRMY posledné voľné miesto v lodi obsadil tréner Dušo, ktorý tak aspoň trochu “kompenzoval podváhu” celej lode.

Napriek jasnej fyzickej a vekovej nevýhode sa táto sympatická zostava nestratila ani v porovnaní s dospelými posádkami. V prvej rozjazde na 200 m sa síce ešte hľadali. S každou ďalšou jazdou však viac a viac šliapali na päty svojim súperom. Vo finále len tesne dopádlovali na treťom mieste a treba podotknúť, že aj keď ich finálový súperi nepatria do športovej kategórie , jedná sa o zostavy ktoré už nejakú dobu trénujú. Ak v našom tíme panovala spokojnosť s ich výkonom na dvestovke, po tisícke sme sa mohli zaslúžene jasať. Dlhšia trať ukázala zlepšujúcu sa formu a sebavedomie. Jazda na konečné jasné prvé miesto, s náskokom 7 sekúnd pred druhým v poradí, medzi FUN & FIRMAMY by stačilo aj na porazenie niektorých ŠPORT posádok. SDBF tak pre nás napokon vyznel celkom pozitívne.