Menu Zavrieť

Za hranicami sa nám darí viac

V auguste sme sa opäť premiestnili za hranice k našim západným susedom. Tentokrát sme pokračovali v seriáli závodov ZAKI cup, ktorého zisk sme vzhľadom na “covidové” zmeny prijali ako náhradný cieľ pre sezónu 2020. Po úvodnom dvojkole v Brne sme sa ujali vedenia v pohári a 8.8.2020 sme tak cestovali do Kroměřžíže s plným počtom 60 bodov. Našim cieľom bolo tentokrát udržať si náskok pred našimi prenasledovateľmi, prípadne ho navýšiť. Náskok pred druhými v poradí, brnenskými Drakmi z Prýglu A, sme mali sľubných 13 bod. Rozdiel medzi druhým a piatym v poradí bol však iba 7 bodov a výsledky k Kroměříže mohli zamiešať celým poradím.

V teplom počasí sme sa za bezvetria a pod azúrovou oblohou vybrali na štart rozjazdy na 200 metrovej trati. Či už to bolo vysokou teplotou, podcenením súperov alebo iba náročným žrebom, z rozjazdy sme si odniesli druhé miesto za priebežne treťou Dragon Boats Ostrava. Na šťastie z rozjazdy sa nevypadávalo a po krátkej porade sme si napravili chuť jasnými víťazstvami a postupom do veľkého finále. Tu sa stretli štyri posádky ktoré počas celého dňa jasne porážali svojich súperov a ich časy boli pomerne vyrovnané. Zvíťaziť vo finále tak mohla ktorákoľvek posádka. Vo finále to bol podľa očakávaní vyrovnaný boj a aj keď to v cieli vyzeralo na naše víťazstvo, na širokej vodnej ploche miestneho rybníku sme si museli počkať na záznam z cieľovej kamery. Videozáznam na brehu napokon ukázal jasný rozdiel medzi posádkami. Rozhodca na jeho základe potvrdil víťazstvo Dračej Légie Trenčín pred tímom Ružové Prasátka a Dragon Boats Ostrava.

Po prestávke, ktorú sme využili na potrebné občerstvenie sme vyrazili ako posledná loď na trať kilometrového závodu. Z Brne sa nám osvedčila stratégia vsadiť všetko na úvodnú rovinku a následne držať čo najvyššie tempo. Na “Bágráku” sme sa preto rozhodli nešpekulovať a od štartu sme búšili do pádiel čo to dalo. A oplatilo sa, napriek 30 sekundovým intervalom s ktorými sme vyrážali na trať, bolo už po prvom okruhu z dvoch, jasne vidieť že súperom virtuálne uchádzame. Do cieľa však ostávalo ešte niečo viac ako dve minúty a neúprosné slnko nútilo každého siahnuť až na dno svojich síl. Dobrú pozíciu sme však už nepustili a do cieľa sme si doviezli ešte pohodlný náskok takmer troch sekúnd.

Po prvom mieste na dvestovke sme brali zlato aj na “kiláku” a bolo jasné, že na naše konto pribudne aj druhých 60 bodov ZAKI cup-u. V kľude sme tak sledovali vyhlasovanie výsledkov a čakali sme na priebežné poradie poháru. Náš náskok napokon v priebežnom sčítaní bodov stúpol už na “pohodlných” 28 bodov. Výraznejšie posuny sa však diali za nami, z piateho na druhé miesto sa vyhupli Ružové Prasátka iba o jeden bodík pred Drakov z Prýglu A a v tesnom kontakte ostali aj Ostraváci. Napriek náskoku je v hre ešte posledných 60 bodov ktoré rozhodnú o konečnom poradí na finále ZAKI cup-u na Plumlovskej Priehrade.