Menu Zavrieť

Na SDBF dostali prednosť juniori!

21. august 2021 patril podujatiu Small Dragon Boat Festival. Termín po prvý krát umožnil prestaviť našu skrytú zbraň do budúcich rokov na domáce ale aj medzinárodné závody. Červeno biele dresy tentokrát hájila posádka Dračia Légia Trenčín U18, čo je zostava zložená výlučne s pádlujúcich mladších ako 18 rokov. Vzhľadom na ich školské a iné športové záujmy a skutočnosť že iná juniorská posádka na Slovensku nepôsobí, zvyknú juniori jazdiť spolu s našim “A-čkom”. Tento krát sme sa však rozhodli otestovať ich schopnosti v priamom porovnaní s ostatným posádkami na Slovensku. Dokonca zostava na štarte SDBF mala vekový priemer iba 16 rokov.

To že skúsenosti dokážu nahradiť mladosťou a dravosťou ukázali juniori už v prvej rozjazde kde porazili piešťanský Smile Clinic, ktorý do Trenčína pricestoval z najsilnejšou zostavou a podľa predpokladov to bol najväčší kandidát na víťazstvo. Druhá rozjazda však priniesla zaváhanie na štarte. Nerozvážnosť a nervozita juniorov pri prvých záberoch rozhodila a do vedenia sa dostala domáca posádka Buď Lepší. V trati bola Dračia Légia síce rýchlejšia no celý náskok sa zmazať už nepodarilo. Sklamanie však netrvalo dlho. Sčítanie výsledkov rozjázd posunulo našich juniorov do finále a mali tak istotu cenného kovu.

Finálová jazda priniesla vyrovnaný súboj medzi našimi juniormi a Smile Clinic. Piešťanci nechceli nič podceniť a takmer celú trať pádlovali vo vedení, v posledných metroch sme však s posledných síl dvihli tempo cieľ sme preťali takmer súčasne a nikto si netrúfal určiť víťaza. Na rad tak prišla cieľová kamera, ktorá ukázal že zlato brala Dračia Légia Trenčín U18 iba o niekoľko centimetrov pred Smile Clinic a bronz ostal usporiadateľom z tímu Buď Lepší.

S obavami vstupovali juniori ako najvyššie nasadení do kilometrovej trate. Zatiaľ samostatne nemali skúsenosť s ostrým štartom na 1000 metrov a tak prišla na radu pozitívna motivácia od trénera. Ako správny cieľ sa ukázalo pozvanie na tímu na langoše v prípade víťazstva. Okrem toho bola naordinovaná “Zátopkovská” taktika: od štartu ísť naplno a keď nebudú vládať, treba pridať. Výsledkom bolo presvedčivé víťazstvo o viac ako 7 sekún pred Smile Clinic a takmer 10 sekúnd pre bronzovou posádkou Buď Lepší. Poradie na stupni víťazov sa tak nezmenilo a nás teší že naši juniori ukázali čo v nich je a brali domov dve zlatá a sľúbené langoše.