Menu Zavrieť

Majstrovstvá Slovenska dračích lodí 2021 sem totálne ovládli!!!

Prvý septembrový víkend 2021 patril v komunite dračích lodí Majstrovstvám Slovenska na krátkych tratiach. Nám bolo cťou že sme ich mohli hostiť v rámci podujatia Dragon Boat Grad Prix Trenčín, ktoré organizoval práve náš klub Dračia Légia Trenčín. Možno aj výhoda domáceho prostredia pomohla k skvelým výkonom všetkých naši posádok. Tituly majstrov Slovenska sa udeľovali na šprintérskej trati dlhej 160 m v kategóriách žien, otvorených (hlavne mužských), zmiešaných posádok a juniorov. Ani v jednej kategórií naše lode nenašli premožiteľa. Dokonca v kategórií zmiešaných posádok sme do bojov nasadili hneď tri lode, keď spolu so stabilnou zostavou vyrazili na trať aj juniori a rezervná posádka s krycím menom “Grand Reserva”. V mixoch sme tak súperom nenechali ani jeden cenný kov. Paradoxom bolo aj víťazstvo Grand reservi nad “Á-čkovou” zostavou.

Po obednej prestávke sa posádky pustili do stíhacieho závodu, ktorý mal v našich končinách premiéru. A premiéra to bola úspešná. Rovnako ako na šprintérskej vzdialenosti sme ovládli open i zmiešanú kategóriu. Jediné zaváhanie dňa bolo až “druhé” miesto žien ktoré našli premožiteľky v posádke z ostrova (ŠK Dračia Légia 2012). Na súťažnom ovále v zmiešaných posádkach naviac brali zlato juniori ktorý využili svoju dravosť a nižší váhový priemer, svojich starších kolegov tak nechali vo výsledkovej listine za sebou.

4 tituly majstrov Slovenska zo štyroch možných a 2 víťazstvá v stíhacom závode z troch možných je však spoločný výsledok celého tímu. Počas celého roka trénujeme a súťažíme v jednej lodi a aj v prípadoch kedy sa do jednej nezmestíme oslavujeme úspechy spolu ako tím. Možno aj preto nám chýbali po oslavách sily na nedeľný program, ktorý patril súťažiam jednotlivcov na lodiach kategórie OC1 na 1000 m. Najlepšie z našich zástupcov dopádlovala v ženskej kategórií na druhom mieste Marta Samáková, a najrýchlejší muž v našich farbách bol bronzový Michal Dušička.

Okrem úspechov nás teší aj spätná väzba zúčastnených, ktorí si pochvaľovali organizáciu, zvolené trate i celkovú atmosféru podujatia. V neposlednom rade je treba spomenúť aj tých ktorí nás podporili. Finančnú a materiálnu pomoc nám poskytli Trenčiansky samosprávny kraj, mesto Trenčín, spoločnosti Latner, Podravka a kanoistický klub TTS Trenčín. Metodický dohľad nad podujatím zabezpečila Slovenská asociácia dračích lodí. A samozrejme nič by sa nepodarilo bez osobného nasadenia našich členov.