Menu Zavrieť

Na SDBF sme našli prvého premožiteľa

Predposledným podujatím Slovenského pohára dračích lodí bol v roku 2022 Small Dragon Boat Festival v Trenčíne. Rovnako ako v Senici sprevádzal program dážď, oproti minulému roku sa našťastie nepremenil na búrku a program tak nemusel byť prerušený. Prerušila sa však naša šnúra víťazstiev v tomto roku.

Na 200 metrovom šprinte sme ešte udržali dobre jazdiacu posádku Draconos za sebou. Museli sme však zabojovať až do záveru odpor súperov sme zlomili až posledných metroch kedy sa nám podarilo zrýchliť a rozhodnúť tak v náš prospech. Na štarte sa predstavila aj naša rezervná posádka Grand Reserva, ktorá štartovala v prevažne ženskom zložení a prestavila sa v kategórií FUN a firemných posádok. Naši nováčikovia a baby sa nedali zahanbiť a obsadili druhé miesto.

Striebro a zlato si naše posádky vymenili na kilometrovej trati. Grand Reserva ukázala že sa nebojí akejkoľvek vzdialenosti a vo svojej kategórií zvíťazili. Ba čo viac v konečnom poradí siahali na celkovú tretiu priečku, ktorá nám ušla iba o niekoľko stotín. Na 1000 metrovom okruhu sme však už nedokázali udržať za sebou posádku Draconos, ktorá ovládla celkové poradie. Z lode vypadla hneď trojica pádlujúcich, ktorú nahradili členovia reservy, tí však už mali za sebou jednu kilometrovú trať. Naviac sa nám nevydarili ani obrátky a tak sme, napriek veľkej snahe, stratili na súperov takmer 10 sekúnd. Nechceme sa vyhovárať na uvedené skutočnosti, Draconosu treba uznať že odjazdili vynikajúci závod a za svoju snahu a nasadenie si víťazstvo plne zaslúžili, gratulujeme.

Na záver nás teší ale ešte jedna vec. Ak sa naše výpočty pri občerstvení nemýlia v bodovaní Slovenského pohára dračích lodí máme už nedostihnuteľný náskok. Na našom domácom podujatí Dragon Boat Grand Prix však nemáme v pláne oddychovať. Rovnako ako v roku 2021 sa u nás budú udeľovať tituly majstrov Slovenska dračích lodí na krátkych tratiach. Predtým nás ako úradujúcich majstrov z roku 2021 čakajú ešte Majstrovstvá sveta dračích lodí ICF v d´Račiciach v Českej republike, od 1. do 4. septembra.